Tilbud om fôrvertavtale
AKTUELT:
Vi søker fôrvert for tispevalp f.o.m høsten 2014!

Flott tispefra vårt N-kull. Interesserte kan ta kontakt nå 🙂

Izzie, Kiara og Lady Gaia er våre tisper ute hos forvert.

Frida har vært fortispe, skal nå ikke ha flere kull. 

Izzie og Kiara er underveis.... spennende.
Hva går en slik avtale ut på?
Som oppdrettere er vi interessert i å bygge opp gode avlslinjer. Det vil si at vi ønsker å beholde enkelte valper for å se om de blir gode nok til videre avl.
Som fôrvert vil du som regel få den beste valpen i kullet.

Men, vi har ikke tid eller mulighet til å gi alle disse tilstrekkelig med trening, stell, kos, turer.... derfor er det best at noen av våre hunder får bo hos noen som er villig til å gi dem dette, kort sagt behandle hunden som sin egen.

Hvis hunden så skulle bli god nok for videreføring av rasen, vil vi gjerne "låne" hunden tilbake for å ha noen få valpekull.

Etter at vilkårene i forvertavtalen er oppfylt vil hunden bli overført til fôrverten for godt, dersom fôrverten ønsker det. Du trenger altså ikke gi fra deg hunden du har blitt glad i, slik fôrverter for f.eks førerhundvalper må gjøre.

Om hunden ikke godkjennes for avl (og vi bruker strengere kriterier enn både NKK og NSchK) vil den bli overført til fôrvert mot kun omregistreringsgebyr, såfremt fôrvert ønsker dette.
 
Havanna, fem mnd gammel
Hvem kan bli fôrvert?

Du bør ikke bo for langt unna oss, da vi kommer til å ha en del kontakt.
Du bør ha et "ordnet" liv mht bosted, aktiviteter, familie etc, og ingen planer om å flytte langt avgårde.
Du må ha tid til og interesse for hund.
Du må gjerne ha lyst til å drive med en form for spesialtrening (eks: lydighet, spor, søk, rundering, redningshund, klikkertrening, freestyle, utstilling...) 
Du trenger ikke ha erfaring med hund men må være villig til å lære (vi gir opplæring).
Du må behandle dyr med kjærlighet, respekt og fornuft.

Mye av dette er samme krav som vi stiller til våre valpekjøpere :)
 

Frida, 3 år Har vært på fôr, nå ferdig med avtalen og er fôrvertens hund.
Hvorfor bli fôrvert?
Du får en valp/hund av topp kvalitet uten å betale for den.
Du får god oppfølging, hjelp med trening, gratis kurs etc.
Du får anledning til å lære utrolig mye om hund og oppdrett, og følge vår kennel på nært hold - kanskje har du selv lyst til å drive mer med hunder etterhvert?
Du vil, om hunden godkjennes/settes i avl, ha muligheten til å få en flott avlshund til odel og eie når avtalen er oppfylt.
Du betaler for daglige utgifter som mat og vaksiner, men røntgen, forsikring og utstilling/prøver dekkes av oss, med mindre du da ønsker å delta på mer enn det vi har behov for - kan jo hende du blir ivrig :)
Du får mulighet til tidlig å velge valp fra kull som fôrhunden har, om du skulle ønske det.
Du har, om noe skulle skje slik at du ikke har mulighet til å beholde hunden, noen som overtar den og gir den et godt liv.
Du får noe "fri" fra hunden innimellom, når vi låner den til utstilling, prøver eller valpekull (om du da ikke selv ønsker å være med på dette).
Vi passer også gjerne hunden av og til, men det må avtales på forhånd. Det er viktig at hunden kjenner oss veldig godt, slik at den er trygg når den skal være hos oss.
Du får selvfølgelig en skriftlig kontrakt hvor alt dette avtales i detalj.
  
Frida, sju uker gammel
Frida

Rustadmoens Frida bor hos fôrvert som også var det for en hund fra oss født i 1993. Hun besøker oss innimellom, og kjenner oss godt. Hun er frisk, HD- og AA fri, utstillingspremiert og har gått appellmerkekurs.
Jeg har gått funksjonsanalyse med henne, og det gikk utmerket.
Frida er avlsgodkjent og fikk sitt første kull sept - 2011. Hun har HP i avlsklasse og har gitt meget flotte, trivelige og friske valper.

Fridas helsøster GaLexie (født 2010) bor også hos fôrvert i Elverum. Hun er med på rideturer og får masse trim, og trener også hodet sitt litt. Hun er HD-og AA fri, men har et øre som er løst - vi har aldri teipet eller fikset på det, og utstilling er ikke prøvd ennå. Hun skadet også ytre haleledd (klemt i døra) som liten valp, og har derfor en litt snodig hale, om en ser etter. Veldig flink sporhund er hun. Dessverre som voksen fått påvist en øyesykdom som i liten grad er arvelig, men vi velger da å ikke bruke henne i avl. Hun er derfor overført til forvertens eie.

Havanna bodde også hos fôrvert i Elverum, hun er en flott jente som allerede har fått 1. premie på utstilling.
Klassevinner 10-12 mnd, og ei snill og glad jente. Havanna trener litt på Brandsrud, og begynner å bli riktig flink. Dessverre fikk hun en C på hofterøntgen, noe som er godkjent for avl men ikke er i tråd med vår avlspolitikk...
Hun har tross dette en god indeks, men vil neppe bli brukt på noe kull. Oppdatering: Havanna er overført til fôrvertens eie.

Izzie bor også hos fôrvert i Elverum, også hun allerede 1.premiert på utstilling. Snill og vakker jente, som blir kraftig og stor. Izzie er HD A og AA A, og ei frisk og meget trivelig jente som skal få prøve seg mer i utstillingsringen. Hennes to søstre er også røntget med strake A-er. Izzie har vært smittet med øremidd og ble derfor ikke stilt i vår, men kommer nok sterkt tilbake.

Kiara er første langhår fôrhund hos oss, også hun i Elverum. Kiara er en meget velbygget, kraftfull tispe, vår første langhår ute på fôr. Kiara tok to solide BIR på sine første to utstillinger, og ble klassevinner første gang i juniorklasse. Røntgen A/A og Norsk Vinner! Neste mål med Kiara er FP, evt FA, og avlskåring.

Lady Gaia er født 2013, bor hos fôrvert i Elverum. Vil bli røntget tidlig høst 2014, og planlegger også utstilling ila høsten. Spennende!

reidun 12.03.2011 11:04

jeg liker denne siden

| Svar

Nyeste kommentarer

18.10 | 11:28

Hei, vasket gulvet med Ajax gulv vask og gikk bort i fra bøtten for å hjelpe guttungen og når jeg kom tilbake sto hunden og drakk fra bøtten. Er det farlig?

15.08 | 17:46

Så søt❤️🤣😍😍😍😘😘😘😘😘🥰🥰🥰🥰😍😍😍😍😜😜😜😜😚😚😚😚🥳😇😇😇😇😇😇😍😍ssssåååå ssssøøøøttttt!!!!!!!!!!!!❤️❤️❤️❤️❤️😝

01.03 | 16:11

Ja det var nok en chodsky pes jeg hadde sett. Har dere den rasen tilgjengelig?

01.03 | 09:01

Ukjent rase for meg. Om du da ikke mener en chodsky pes? Det blir av og født dverg-schäferhunder men det har vi heldigvis aldri fått :)