NYHETER 2016 ->

Nyheter fra Rustadmoen

X-ene er her!

Tessa fikk tre store, velskapte valper den 1. desember.
Nå er de en uke gamle, og alt er vel med mor og barn.

To kraftige hannhunder!
En tispe med fine farger og litt annen pelskvalitet, muligens en langhår?

Stor interesse for kullet.Ikke sikker på om Minda venter valper, noe ser lovende ut men hun har ikke lagt seg så mye ut ennå (tre uker igjen)
Krysser fingrene for noen småttiser der også!


W-kullet har stort sett flyttet nå, kun Wilma er igjen her noen dager til før hun hentes :)
W-kullet

Tre uker gamle om noen timer, så her kommer et bilde av "halve gjengen" som trives og vokser og utvikler seg akkurat slik de skal :)

Gratulerer!

Rustadmoens Rexie med eier Lisbeth Hyllvang kan endelig nyte en velfortjent tittel: Bestått ferdselsprøve og stamtavletittel BH!

Fra før har Rexie hentet seg premie på utstilling, og har frie hofter og albuer. 

😀😀😀

6. oktober: W-kull født!

Nemi fødte ni valper mellom kl 9 og 15, så her gikk det unna. De to siste klarte sed dessverre ikke gjennom fødselen, men de syv første er kvikke og spreke, og ser meget fine ut. Fire tisper og tre hanner. Stor pågang av kjøpere, så her bør det være lett å finne gode hjem til alle. Hvis det da ikke skulle bli igjen en liten dame her.....?

Ny parring!

Torsdag 1. oktober reiste Tessa igjen til Trysil, og hadde en veldig hyggelig date med Vasko. 
Hvis alt går som vi håper, kommer X-kullet til verden i månedsskiftet november/desember. 
Dette er en gjentagelse av V-kullet, som lover meget bra. 

Valpeliv

V-kullet (født 23.3 20) har fylt fire uker, og dagene er fylt med action! En livlig og glad gjeng, som er i full gang med å utforske verden. En tispe blir langhåret. Venteliste på tisper i øyeblikket, og det planlegges et nytt kull (Nemi) så raskt som mulig. 

Røntgenresultater

Rustadmoens R-kull er ferdig røntget - samtlige eiere i kullet har tatt HD/AA-røntgen på sine hunder, og det er suverent bra!

Dessverre er ikke resultatene så bra som ønsket. Samtlige hunder har frie albuer, og det er jo flott. Men på hoftene er det totalt to med B, to med C, og tre med D-status. Mor Kiera (eid av Christina, men hadde kull her som samarbeidsprosjekt under mitt kennelnavn) har selv frie hofter (B) og linjene hennes ligger bedre enn snittet for rasen. Far Aldo har også frie hofter, men har dessverre vist seg å gi en god del avkom med dårlige hofter og vårt kull føyer seg rett inn i statistikken.

Det positive er at alle R-hundene er spreke og glade.
Kun en rapporterer om mulige symptomer som kan være relatert til hoftene. Mentaliteten hos samtlige er meget god, de er kjærlige, livsglade og meget trivelige hunder som er til stor glede for sine eiere.
En hund rapporteres med kløe/allergimistanke. 

Neste kull ut til røntgen er S-kullet. Dette er et kull etter min egen tispe Minda. Her er kun en røntget foreløpig: Langhår Sirius Stratos med frie albuer, hofter B/C.

V-kullet ventes!

Tessa venter valper i slutten av april, og disse vil være leveringsklare i siste halvdel av juni 2020. Det ser ut til å bli et solid kull :)

Far Falkøens Vasko er NUCH, IPO 2 og Norsk Vinner.
Han har en rekke flotta avkom og avler meget solig på helse, mentalitet og eksteriør.
HD-indeksen er trolig Norges beste, på 113. Sammen med Tessas gode indeks gjør det at vi forventer solide og sterke HD/AA-frie valper. 

Tessa er av et kull på 9, hvorav 6 er røntget og samtlige har godkjente hofter og frie albuer. Tessa har A-hofter og hennes HD-indeks er 108.
Tessa er en kraftig, meget godt pelset, livsglad og temperamentsfull tispe. Hun er smart, sterk, og et godt brukshundemne. Hun er etter Rustadmoens Minda og Trönderjyckens Playboy. Farssiden fører meget gode svenske tjenestehunder, morssiden er mitt oppdrett i flere generasjoner. Minda har vist seg som en flott avlstispe, i likhet med sin mor og mormor, og det forventes at Tessa vil videreføre dette :)

Tessa er BIR-valp, har Excellent og SG på utstilling, er k-testet og avlsgodkjent. Hun er en glad og meget kjærlig hund, men også med mye fart og temperament. Hun er stor, kraftig, og meget godt pelset.

Hennes valper selges til kyndige, aktive eiere som gjerne ønsker å drive med brukshundarbeid. 


Røntgenresultater R- og S-kull

R-kullet etter Rustadmoens Orschi Kiera og Aldo vom Grafenbrunn har dessverre ikke fått de beste resultatene på hofter. Dette synes å være representativt for de fleste av Aldo sine kull, og han ligger pr dato på 33% frirøntgede valper. 

Raisa er røntget med C/C
Rex Dexter er røntget med B/C
Raico er røntget med C/D
Ren Athos er røntget med D/D
Ronja er røntget med D/D
Roma er røntget med B/B
Rexie er røntget med B/B

Takk til fantastiske valpekjøpere - samtlige i kullet er røntget! Flott levert.
Alle har frie albuer, men mht HD er dette kullet det dårligste vi har hatt. Nå må man riktignok ta med i betraktningen at mange flere hunder enn før får status C (hoftene er ikke dårligere, men kriteriene for hva som gir fritt er strengere) men tre hunder med D-hofter er absolutt ikke ønskelig.

S-kullet har foreløpig to røntget, Sirius Stratos med B/C og Samba med C/C.
Her forventes det at de fleste i kullet røntger godkjent.
Quyndios har en bedre statistikk enn rasesnittet, og det har Minda også. 

WOW på Dogs4All!

Rustadmoens Sirius Stratos (Drøbak) debuterte på utstilling på den største av dem alle, Dogs4All. Den svenske dommeren likte Sirius veldig godt, og han fikk Excellent CK og ble 4BHK med reserve-cert. Det var moro! Stolte eiere og en sliten Sirius på bildet. 

Luna flytter

Tiden med det lille enebarnet Rustadmoens Unika Luna har gått altfor fort, og hun er flytteklar til nytt hjem på Hov. Der får hun det nok utmerket :)

Tessa er avlsgodkjent!!!

Søndag 11. august møtte jeg og Tessa på Brandsrud. Planen var utstilling, tysk mønster, samt avlsgodkjenning. To ulike dommere, hvorav den tyske utstillingsdommeren var helt ukjent for oss. Med løpetid og fullstendig medsendt pels møtte Tessa i ringen, oppførte seg pent, travet sånn noenlunde og fikk premiegraden hun trengte. Skuddprøvene var intet problem, og hun ble avlsgodkjent med god kritikk av Winther. 
Jippi!

Debutanter!

Både Raico og Rexie debuterte på utstilling i Løten på 9-mndrsdagen sin (10. august) for fransk dommer Marc Renaud. Begge oppførte seg eksemplarisk, og det var en fryd å vise dem. Meget bra kritikker fikk de også. Rexie travet seg opp en plassering, og endte som nr 3 i klassen av totalt 6 juniorer. Raico fikk også en flott tredjeplass. Pokal og premie på begge to, det var moro!

Minda er parret

22. juli 2019 ble Minda parret med Quyndios vom Suentelstein (igjen). Dette er altså en gjentagelse av S-kullet, som har vært et meget flott og helt uproblematisk kull på alle måter!

Det er kommet inn bestillinger på en hann og to tisper, men håper på et normalstort kull og tar imot flere. Det kan også bli noen langhår i kullet. 

Tessa har bestått k-test!

Tessa gjorde en meget fin k-test 25. mai 2019.
Hun viser seg som en sosial, glad og nervefast hund - og det stemmer godt med det inntrykket jeg ellers har. 
Hun er noe lettprovosert når andre hunder stirrer - og konsentrasjonen kunne vært en smule bedre (noe treneren nok delvis må ta på sin kappe) men hun har virkelig vokst opp til en herlig hund. 

Samtlige røntgede kullsøsken ( totalt 6) har frie albuer og godkjente hofter!

T-kull født!

Rustadmoens T-kull ble født 11. mai 2019

En levendefødt hann og to tisper, men den ene tispen fikk en fødselsskade (navlestreng avrevet) og fikk dessverre påfølgende problemer (døde etter to dager)

Hannen og tispa vi fikk har hele tiden vært kraftige, store og sterke, og Nemi har vist seg som en fantastisk mamma!

Tispa er normalhåret og bortlovet, selges på spesialavtale.
Hannen er foreløpig reservert, litt usikker på pels da han har tydelig mer enn søsteren, men om han blir langhår er litt tidlig å si.


Minda er foreløpig ikke parret. 

Parring foretatt!

10. og 12 mars 2019 ble BH Rustadmoens Nemesis parret med BH AD IPO2 NUCH VA Falkøen's Vasko.
Nemi er en frisk, glad, arbeidsivrig tispe med herlig mentalitet. Hun har A hofter og 0 albuer, god indeks (108) og har aldri vært syk. Hun har SG og Excellent i premie på utstilling, og er k-testet, har bestått ferdselsprøve, og er avlsgodkjent med meget god kritikk. Hun er 4 og et halvt år og det er på tide med kull! Hun skulle gjerne vbært parret tidligere, men omstendighetene har gjort at det ble utsatt. Nå krysses fingre!

Vasko trenger vel knapt noen nærmere presentasjon. Trolig den beste nålevende norskoppdrettede hannen, 3 x VA fra 2018 sier vel sitt. Nå begynner avkomsresultatene hans å komme, og det er meget bra - både eksteriørt, mentalt og helsemessig. Samtlige 9 røntgede avkom er frie for HD og AA. Vasko er selv fri og har god indeks. 

Det er allerede en del henvendelser på valp fra kullet (Rustadmoens T-kull) som forhåpentligvis er leveringsklare i starten av juli. Langhår kan mulugens forekomme.

Røntgenresultater Q-kull

Seks hunder fra Q-kullet er hittil røntget.


Quick Atlas:              Albuer 0/0   Hofter:  B/C
Quentin Tino:           Albuer 0/0   Hofter: A/A
Quanni:                    Albuer 0/0   Hofter C/C
Quintessence Tessa:  Albuer 0/0   Hofter A/A
Qarma:                     Albuer 0/0   Hofter B/B
Qaiser:                     Albuer 0/0   Hofter B/B

S-kull solgt

Samtlige valper har flyttet til sine nye hjem, og det har gått strålende.

Rustadmoens Samurai Kimbo (Nordkjosbotn)
Rustadmoens Spook (Løten)
Rustadmoens Sirius Stratos (Drøbak)
Rustadmoens Samba (Ålesund)
Rustadmoens Stella Savannah (Gjøvik)
Rustadmoens Salah Kiara (Bergen)
Rustadmoens Shira (Løten)

Stella og Shira er solgt med spesialavtale og jeg håper de fortsetter sin meget lovende utvikling (som jeg selvsagt ønsker for alle i kullet)

R-kullet flytter

Den store flyttehelgen er her.

Rex Dexter (bildet) flytter til Oslo

Ren Athos flytter til Brøttum

Raico flytter til Hamar

Rexie flytter til Elverum

Roma flytter til Oslo

Ronja flytter til Oslo

Raisa Rizanna bli foreløpig boende på Rena :)

S-kullet er også godt i gang med å finne sine eiere. Samtlige er booket, med forbehold om at kjøpere som kommer finner sin valp hos oss.

Ledige og bookede valper

Det går unna med vekst og utvikling hos begge kull, og de blir bare flottere og flottere dag for dag.
Fra R-kullet har Roma, Ronja, Athos, Raico og Dexter funnet sine blivende hjem.
To tisper gjenstår, og en av disse søker vi en spesialavtale på. 

Fra S-kullet er fire valper så langt reservert, og det er for øyeblikket ledig en hann (trolig langhår) og to tisper (hvorav muligens en langhår)

S-kullet er født!

Minda fødte raskt og enkelt tre hanner og fire tisper den 5. desember.
Alt er vel med mor og barn, valpene er spreke og sterke, og meget mørke.
Det er pr dato ledig tispe i kullet, og muligens også en hann. 
Far er flotte Quyndios vom Suentelstein.

R-kullet i farten :)

R-valpene vokser og trives, veldig :) De er meget harmoniske, rolige og koseglade, og de får plenty med oppmerksomhet og stell.
Alle hanner er reservert. Det ser ut til at en hann blir langhår.
De fleste tispene er også booket, men her kan det være mulighet for en flott tispe på spesialavtale - ta kontakt hvis det lyder interessant. Det er muligens en langhår tispe i kullet, hun er reservert.
Bilder: Se R-kull.

Jubel!

😀Det er alltid spesielt nervepirrende å røngte en kommende mulig avslhund - og desto mer gledelig når det er perfekte resultater!

Rustadmoens Quintessence Tessa er røntget med HD A/A og AA 0/0

😀

R-kullet er født!

Den 10/11-18 fikk Kiera 7 flotte valper. En lett og fin fødsel, og hun er en dedikert mamma!
Fire tisper og tre hanner. 
De fleste er nok allerede reservert, men ikke alle eiere har vært her ennå.

S-kull ?

Den 6. oktober 2018 hadde vi meget fin parring mellom Rustadmoens Minda og IPO3 Quyndios vom Suentelstein.

Det betyr at vi trolig også venter valper i desember.
En meget lovende kombinasjon!
Det er allerede kommet noen henvendelser på kullet, men det bør være god mulighet for valp herfra hvis du er rask.

PARRING!

Tirsdag 11. september 2018

BH Rustadmoens Orschi Kiera er parret naturlig med IPO2 Aldo von Grafenbrunn.

En HD/AA-fri kombinasjon.

Begge hundene er selvsagt avlsgodkjente, premierte, sunne og friske!

Se mer info under R-kull.

Valper ventes forhåpentligvis ca 12. november.

Nemi

Nemi fikk også vise seg fram i ringen. Hun er ikke stilt mye ut, men fikk en knallkritikk og viste seg rimelig fint med handler Silje Lundberget.
Det ble en fin tredjeplass og førstepremie/Excellent i Åpen klasse.

Tessa på utstilling!

Tessa stilte i 9-12 mnd Tysk mønster på Brandsrud lørdag 11. august 2018, og ble nr 3 i klassen med Meget Lovende. Pokal, mat og sløyfer ble det også.
På søndag stilte hun i juniorklasse NKK på samme sted, og ble nr 5 med Excellent. 
En liten energibunt i ringen, som hadde tjent mye på å trave litt mer og bykse litt mindre. Gode kritikker!

Quanni

Hun begynner å bli riktig så fin, og snill, og grei, denne jenta. Litt glad i å "håndhilse" på folk (som flere av sine søsken) og litt ivrig i lina :) men god, og glad, og elsket. 

Sommerbesøk!

Milla (fra O-kullet) kom innom oss.
Fin jente det! Koselig å treffes.

TV-stjerner :)

Lin hadde bursdag, og ble intervjuet av Lars Monsen.
Rustadmoens Max ble også intervjuet :)

Elvira

Da var den siste dagen av mange kommet for Elvira.
Hun fikk sovne rolig inn den 25.7.18, drøyt 11 år gammel.

Dronningen, the Grand Old Lady, bestemoren til Tessa, mor til mange av våre lotteste valper og ikke minst seks avlsgodkjente hunder. 44 valper har hun tatt seg av, og statistikkene er imponerende. 

Frisk og rask hele sitt liv, men måtte fjerne en aggressiv jursvulst i februar og fikk nå i sommer ganske brått problem med førlighet/styrke og ble gradvis svakere. 

Vi savner henne veldig. 

Tessa på trening

Tessa har talent for bitearbeid. 

Ikke noe å si på iveren da hun fikk prøve seg mot Jimmy Låås fra Sverige (familien som har Playboy)

Moro. Ble litt inspirert. Så nå må vi vel trene 😉

Sommer

Og hvilken sommer!

Tessa gjør det eneste fornuftige 😎

Avlsgodkjent!

BH Rustadmoens Orschi Kiera ble avlsgodkjent i dag av dommer Leif Belgen, Sarpsborg. 
12. nai 2+18
Meget god kritikk :)

Hun vil trolig ha et kull her hos oss. Mer info kommer.

Gratulerer til Brita (bildet) og Christina med flott resultat. Denne hunden er meget godt ivaretatt og det synes.

30. januar 2018

Rustadmoens Quanni (5 mnd) på besøk.

Vi synes hun er skjønn - sånn helt objektivt.

Det begynner å bli ganske konkrete valpeplaner her på Rustadmoen  også - følg med!

13. januar 2018

Tessa ble BIR valp med HP og plassert som 4BIG på NKK region Hedmark/Oppland sitt valpe- og veteranshow i Moelv. Vi smiler!

😀😀😀

Tre generasjoner

Elvira blir 11 år i mars, men viser ingen tegn på alderdom.
Minda er sterk og sprek som alltid :)
Og lille Tessa henger godt med, fire mnd gammel.

Tessa & Co hilser :)

18.11.2017

Norsk Junior Vinner Rustadmoens PiRaja! (Jaro av Trinento/Rustadmoens Kiara)

PiRaja fikk en flott kritikk etter å ha vist seg vakkert fram i ringen på landets største utstilling Dogs4All (med solid hjelp fra handler Nils Rabe)
Hun fikk Excellent, Ck, 1JKK, 2BTK, Res Cert og tittelen NJV-17.
Hun kvalifiserte seg også dermed til Crufts.

Neimen ikke småtteri på utstillingsdebuten. Vi stiller jo ikke ut så mye, og er ikke bortskjemt med slike resultater. Ekstra moro er det at PiRaja viser seg så flott og er helt frisk etter operasjon i sommer. Hun blir aldri noen avlshund, men er på alle andre måter en flott representant for rasen og burde kanskje stilles mer....

😀

Vi har fått mange gratulasjoner, kjempehyggelig! Takker så mye til alle som har bidratt til seieren.

Valpene reiser

De fleste har nå dratt til sine nye hjem, i dag var kun disse tre igjen og i skrivende stund har også Quanni (til venstre) reist med sin forvert, og bare Tessa (i midten) og Quinto (som reiser fredag) er igjen.
Det har vært mange tanker rundt Tessa og Quanni, men slik det nå ble så er Quanni flyttet til forvert i Elverum, og Tessa blir her "inntil videre" som det så fint heter. Så får tiden vise om det blir salg, forvert eller om hun blir her.

Vi gratulerer!

BH Rustadmoens Orschi Kiera!

Brita og Kiera gikk opp til Ferdselsprøve den 14.10.17 og besto 

🙂

Vi gratulerer så mye!

7 uker!

Vi har "mentaltestet" Q-valpene etter samme valpetestmal som bl.a brukes av politi/tjenestehundoppdrettere. Det innebærer å se på sosial atferd, håndterbarhet, lekelyst og lydfølsomhet, blant annet. Det gir også en fin mulighet til å observere valpene enkeltvis i et ukjent miljø og med fremmed person. 

Samtlige valper gjorde en god test: Kontaktsøkende/villige, følger med, protesterer ved fastholding, men uten aggresjon eller redsel. Aksepterer løfting og håndtering. Løper etter ball, griper, mange kom tilbake med den også. Normal nysgjerrighet ved uvante lyder, ingen redsel. Lekelyst med fille/ukjent person. De fremsto som miljøsterke, engasjerte og påvirkbare. Lover godt for videre samarbeid/opplæring. 

Det vi så av variasjoner gikk på intensitet i kontakt, iver i lek, nysgjerrighet, selvstendighet og grad av protester under fastholding. Her så vi vel omtrent det vi hadde forventet ut fra de daglige observasjonene vi gjør av dem. Men altså ingen ekstreme forskjeller - mer ulike grader av samme tendenser. Valpekjøpere får se testresultat for sin valp, og for søsken til sammenligning.

Vi har også vært på biltur. Helt uproblematisk. De slappet av og sovnet raskt, ingen hylekonsert eller protester. Flere turer blir det de nærmeste dagene.

9/9-17

Rustadmoens Orschi Kiera har i dag bestått sin k-test (Nittedal)

Vi gratulerer!

😀

Vi har også hatt trivelige besøk av kommende valpekjøpere. Fire tisper er pr dato reservert, samt alle tre hannene. 
Valpene vokser og trives, har såvidt begynt med fast føde og begynner å bli mer mobile og sosiale. 

Flotte valper!

Det går veldig bra med mor og barn. Valpene er jevne, sterke, tykke og aktive.
Vi har allerede hatt besøk av nye valpekjøpere, veldig hyggelig. Det er fortsatt ledig tispe i kullet.  Minda er en eksemplarisk mamma som vasker, mater og koser.

Q-kullet er født!

Tre hanner og seks tisper kom som perler på en snor lørdag 19. august.
Alt vel med mor og barn.

Pappa Playboy tok samme dag Cert på utstilling i Sverige.

Vi har hatt mange henvendelser på hanner og pr dato ser det ikke ut til at det er ledige hanner i kullet, men fortsatt mulighet for tispe. Vi er også meget interessert i en forvert til den tispa vi tenker å beholde. Forvert bør bo innen grei avstand, og være glad i å trene/aktivisere hund. Meget gode vilkår.


Blodgiver Imira

Rustadmoens Imira er blodgiver hos Vetsentrum.

Det er alltid behov for friskt blod :)

Dette er info fra Vetsentrum:

For å være bloddonor må hunden:

Være frisk

Veie over 28 kilo

Være under 7 år

 Ikke være eller ha vært drektig

 Ikke ha oppholdt seg i utlandet (en svipptur over Svenskegrensa er i utgangspunktet greit)

 Ha riktig blodtype

Som bloddonor vil hunden bli innkalt til donasjon 1-2 ganger i året. 

Forespørsel kan skje på kort varsel.

Som en takk vil hunden få helsesjekk med blodprøver og årlig vaksine.

Nemis avlsgodkjenning

Det kom et fint brev fra NSchK i dag, Nemis avlsgodkjenningsbevis.
Bilde ligger under Nemis album.

Sitat:
Stor, middels kraftig. Meget godt pigmentert.Meget god type og hode. Mørke øyne. Fast rygg. Noe kort, lett avfallende kryss. Korrekt front, overarm/skulder: God lengde, noe steil. Lett opptrukket underbryst. Meget godt vinklet bak. Korrekt sett forfra. Farger/tegninger: Sort/brun. Meget godt pigmentert. Spesielle fordeler/mangler: Uten spesielle mangler. Harmonisk oppbygd. Råd for anvendelse i avl: Ingen innskrenkninger på avl.

HD A, AD A, K-testet, BH.

Tillegg:
Vesen: Sikker/naturlig
Kjønnspreg: Meget godt
Konstitusjon: Tørr og stram
Uttrykk: Tillitsfullt
Ører/lepper/bitt/hals/fasthet/front/poter: Korrekt
Fasthet fortpart/bakpart + albuetilslutning: Meget god
Trav: Meget jordvinnende  
Framsteg og fraspark: Meget godt

HD-indeksen fra NKK liker vi også: 113.8


P-kullet fyller ett år!

Gratulerer så mye til PiRaja, PaKira, Pherdinand Oskar og Prince!

Dere har blitt vakre, flotte, herlige hunder :)

Vi lar bursdagesbildene av Prince, laget av eier, representere gjengen.

😀

Sommerbilde av Lexie

Lexie (Rustadmoens GaLexie) er en flott dame på sju år.

Takk til eier for bildet.

Vi tar gjerne imot flere sommerbilder!

Parring!

19. juni 2017

Rustadmoens Minda er parret med BH AD IPO1 Trönderjyckens Playboy

😀 😀

Playboy (til daglig kalt PB) er en middelstor, energisk og arbeidsvillig hannhund. Han har ett kull fra før (Sverige). Kommer fra et kull på fire, hvor samtlige er HD/AA fri og mentaltestet. To av hans valper fra første kull er i aktiv brukstrening, og Playboy er selv under trening til tjenestehund (vekter). Han ventes å tilføre det Minda "mangler" i arbeidsglede, og med meget solide helse/bruks/eksteriørlinjer er dette en solid kombinasjon.

Playboy er sønn av to meget gode hunder: 
FAR: SchH3, Korad, SEUCH ,(Politihund i aktiv tjeneste) Trönderjyckens Imre
MOR: IPO3, Korad, SEUCH, Tj.h (patrulje) Trönderjyckens Milou

Dette er allsidige schäferhunder, slik rasen bør være. Vi gleder oss, og håper på et flott kull! Minda likte Playboy veldig godt, og vi fikk fine naturlige parringer.

PiRaja

PiRaja har haltet en stund, og etter røntgen på Anicura Elverum ble vi anbefalt CT da det kunne være et problem inni albueleddene. PiRaja ble undersøkt med CT på Anicura Oslo, og fikk fjernet to løse bein/bruskbiter ved artroskopi samme dag (3. mai) Diagnose er FCP, og prognosen er god - 70% sjanse for full bedring nå, evt må det noe justering til. 
PiRaja har vært superflink og tålmodig :) Barbert på begge forbein og tusler rundt i T-skjorte, like blid som før. Vi håper hun blir helt frisk. Men avl vil selvsagt ikke være aktuelt. Ingen andre hunder fra oss har fått denne diagnosen (tre har andre albue-diagnoser uten operasjonsbehov) og vi håper det er et engangstilfelle.

God bedring til PiRaja!

BH Rustadmoens Nemesis

29/4-2017
Nemi og jeg besto ferdselsprøven på Brandsrud for dommer Aage Bergmo.

Fører var ganske hjelpsom med dobbeltkommandoer, men alle øvelser ble gjennomført. Nemi var "delvis" på nett, med løpetid, og med de forutsetningene vi hadde må vi være veldig fornøyd med resultatet.

22.4.17

Nemi har i dag bestått karaktertest

😀😀😀

Veldig tett på løpetid, og hun er nok vanligvis noe mer pågående,  men kom greit i gjennom løypa lell, og er dønn skuddfast.

Dommere: Lise Kirkemo/Trine Kr. Sand, Sted: Brandsrud (Løten)

To fine jenter

Må bare dele dette bildet også.

Rustadmoens Izzie og Rustadmoens PiRaja.

Bor ikke i samme hus, men trives godt sammen.

Sykkelsesongen er startet

Rustadmoens Owena Zhenya melder at sykkel- (og gjørme-) sesongen er startet.
Vi takker for påskehilsen :)
Zhenya og eier Marielle er også veldig flinke på kurs, ryktes det :)

Påskehilsen fra Inka

Vi har fått et fint påskebilde fra Inka også :)  Flott jente.

Påskehilsen fra Leo

Rustadmoens Nexus, til daglig kalt Leo, hilser :)

Han har vært ivrig deltaker i NschK-avdelingene på Østlandet sin Appellcup i vinter, og er rett som det erå finne på trening, stevner og også utstillinger. Vi synes det er kjempegøy å følge Leo og eier. Disse to er mildt sagt aktive på hundefronten.

10. april

Nok en trist melding, men dette er også en del av livet.

Jeg kopierer det eier til Fax har skrevet på vår Facebookside (Rustadmoen Schäferhundoppdrett)

Etter ni år har Fax Furulund fått sin siste tur. Han var en stødig mann som kjørte scooter like naturlig som han var med ut på nyttårsaften. De siste ukene ble bare tyngre og han sleit med å gå korte turer på grunn av forkalkninger i albuer og bakre del av ryggraden. Vi kunne ikke fått et bedre familiemedlem. Og det er første gang vi har hatt kontakt med oppdretter hele veien

Fax (Rustadmoens Fax, også kjent som Fax Furulund) var fra vårt F-kull. En godt voksen herre, av den storvokste, stødige typen - barnas mest tålmodige venn og tøffing i Forsvaret i en og samme pels. Han har hatt et veldig godt og rikt liv.
Fax blir dypt savnet av små og store.
Hvil i fred Fax.


Vi venter på løpetid......

Minda er en luring.

Vi håper hun snart er i gang.

Så ut til å være i rute i februar, startet røyting - og stoppet like brått.

Fullpelset nå, og noen løpetid har ikke kommet ennå. 

Så vi venter :)

Stor interesse for kullet allerede.

Labben <3

Rustadmoens Kose Labben fikk lov å sovne inn, nesten 5 år gammel
Han fikk prostatakreft. 
Labben har fra valpealder av vært flittig fotografert av Vibeke Brath, og mange av bildene har vært brukt i Hundesport.
Han har trent Lp og var godkjent Røde Kors besøkshund. 
Som typisk enmannshund trivdes han ikke helt i en flokk, og har derfor bodd i et omplasseringshjem siste året. 

Hvil i fred, fine Labben. Vår dypeste medfølelse til dine to familier.

Verdens beste sykepleier

Når mor har fått manneinfluensa (minst) og er nær de evige jaktmarker, er en trofast sykepasser god å ha. En litt bekymret Kairo tar oppgaven alvorlig.
Vi ønsker mor god bedring :)
Foto: eier

G-kullet fyller sju år

Rustadmoens G-kull fyller sju år 2. april.

Vi gratulerer!

Her representert ved Gira Mira. Foto: Eier

Rustadmoens Lex

Rustadmoens Lex (2.5.13- 31.3.17)

Kjæreste Lex fikk lov å slippe sine plager den siste dagen i mars.

Fine lille "Ludvig" var en av fire valper i Fridas andre kull - vårt L-kull.
Masse pels, sjarm og personlighet. Han fikk et veldig godt hjem hos Tove m fam i Elverum og vi har hatt kontakt og mange besøk. Minda var spesielt begeistret for Lex - bare tre ukers aldersforskjell på de to. 
Lex vokste seg stor, sterk og kraftig. Snill og herlig, men også litt busete mot andre. Ikke lett å holde han igjen alltid. Tove har utallige treningstimer med han, og disse to lærte utrolig mye av hverandre. Vet ikke hvem om var mest stolt da Tove og Lex tok ferdelsprøven.
Lex arvet øyesykdommen Pannøs Keratitt av sin mor. Frida fikk denne diagnosen rett etter at L-kullet ble født. Dette ble holdt i sjakk med medisiner. Han fikk også etterhvert mye trøbbel med nakken, og fikk behandlinger for dette. Mot slutten var Lex mye sliten, la seg mye ned. Grundig sjekk på NVH viste forkalkninger (spondylose) i rygg og artrose i begge knær. Til sammen ga dette en prognose som ikke var god, og mye smerter. Lex fikk en siste tid medisinert og smertelindret, men fikk så lov å sovne inn. 

Lex sin bror Lux har også problemer med knærne. Dette er såpass uvanlig på rasen at det neppe er tilfeldig med to i samme kull, men mor Frida er frisk, far også etter det vi vet - og søsken Leo og Gaia har så langt ingen plager. Vi synes all sykdom hos "våre valper" er veldig trist, men det er ikke alt man kan forutse.
Hvil i fred, kjære Lex. Vår dypeste medfølelse til familien. Foto: Eier

I-kullet fyller 6 år

20. mars 2011 ble tre fine, tjukke jenter født.

Imira, Izzie og Inka fyller seks år i dag.

Vi gratulerer!

Foto: Inka (tatt av eier)

Minda

Deler et flott bilde fra trening på Brandsrud i dag (19.03.2017)

Foto: Elisabeth Hamre Landløpet

Elvira 10 år

Rustadmoens Elvira fylte ti år 2. mars!

Hun viser knapt nok noen alderdomstegn. Raser rundt i full fart med sine døtre, og er fortsatt sterk og utholdende på skiturer. Det er ikke mulig å se at hun har født og fostret opp 44 valper. Hun er dronningen av Rustadmoen, og gjør stort sett som hun vil - kan åpne dører og bur fra innsiden (bur brukes ikke) og uler en klagesang når hun synes hun skulle vært med på noe. Hørselen er det nok ingen ting i veien med, selv om den kanskje ikke virker før tredje gangen...
Men er gjennomgående snill og grei og blid og veldig fornøyd.

Vi gratulerer Elvira med dagen!

😀😀😀

Vi gratulerer!

Rustadmoens Nikki tok ferdselsprøve på Brandsrud i oktober. Hun har da oppnådd tittel BH Rustadmoens Nikki.

Rustadmoens Nexus (Leo) tok utholdenhetsprøve i Oslo. Han har da oppnådd tittelen AD Rustadmoens Nexus.

Vi synes det er morsomt med titler - fra før har også Lex og Kairo tatt sine - og med ørlite grann mer trening ville nok Nemi tatt sin BH også. Vi prøver igjen!

Reiseklare!

Valpene er veterinærsjekket, vaksinert og chippet - og klare for den store verden :)

Valpeliv

Valpene vokser og trives veldig :)
Ingen er ledig for salg, dessverre.

Bildet: Rustadmoens PiRaja (Gul tispe), 6 uker

Foto: Elisabeth Hamre Landløpet

P-gjengen er tre uker

Alt er vel med de fire små og mamma Kiara :)
De spiser, biter, leker og sover - og er akkurat så nysgjerrige og kosete som små troll skal være :)

P-kullet er født!

1/7 fødte Kiara fire flotte valper - to hanner og to tisper. Det var en grei fødsel, og Kiara er en veldig flink mamma!
Alt er vel med mor og barn

😀

Vi venter valper!

Spennende uke i vente - og dette har nesten vært litt hemmelig - men Kiara ser definitivt ut til å være drektig, og det er kun en uke igjen :)

Vi venter altså vår aller første rene langhårkull, ca 5. juli.

Far er flotte BH AD Jaro av Trinento. Det er hans eier Tuva som har laget plakaten her :)

Hilsen fra Sølen

Nikki og Lex har tatt med eierne sine Silje og Tove, og dratt på Schäferhunduka på Sølenstua, Engerdal. Mens eierne kurser seg for å bli instruktører, tror jeg disse to firbeinte benytter anledningen til å kose seg...?

BH Rustadmoens Lex

Vi gratulerer Lex og eier Tove Nafstad med flott gjennomført og bestått ferdselsprøve (Brandsrud 30. april, dommer Aage Bergmo)

Disse to har jobbet godt og lenge, og tittelen BH som Lex nå kan smykke seg med er så inderlig velfortjent. Hardt arbeid gir resultater, og vi vet at disse nå allerede har satt seg nye mål.

😀😀😀

Rustadmoens Kiara

Kiara har også vært på farten! Tok en flott K-test, og ble avlsgodkjent uka etter. 
Utstillingskravet er jo for lengst i boks, med Norsk Vinner 12-18 mnd.
Hun har HD status A. Langhårede får ikke HD-indeks, men kullsøsken med samme status ligger på 120 så der er det ikke mange som er bedre - og hun har frie albuer som alle røntgede i kullet.

Hun har løpetid nå, og oppdateringer kommer 😀

Rustadmoens Minda

Minda og jeg har vært på farten i det siste :)

Først tok hun K-test i Oslo - flink og tøff jente som var hakket modigere enn mor hadde trodd. Sosial, avreagerte fint og raskt på skrammel, synes bevegelig figurant var litt mer skummel men ble veldig glad for å finne et menneske inni der - og med kun en anelse reaksjon på første skudd og siden ingenting var k-testen bestått- med glans.

Helga etter stilte hun på Tysk mønster i Sarpsborg, og tok en grei SG4 i en flott klasse. Og da var vi klare for avlsgodkjenning søndag, hvor hun viste seg fint og fikk mange "korrekt" i sin bedømmelse.

Vi rundet av med å melde oss på ferdselsprøve sist helg - dessverre hadde vi ikke helt dagen. Stolt av jenta som lå fint i lang dekk i regnværet, men humøret dalte nok litt på oss begge i takt med bygene og da vi kom til fri ved fot var det ganske tydelig at hun hadde gjort morsommere ting enn dette. Når jeg i tillegg er utydelig i kommando på bli sittende får vi ta en fortjent "ikke bestått" denne gangen. God trening var det i alle fall!
Vi har ikke fått trent så mye som vi burde pga at jeg har vært syk lenge, men vi lover å komme sterkere tilbake og ta noen titler :)

Summen er uansett at Minda er godkjent og klar for avl, og at vi fortsetter å jobbe videre :) Løpetid ventes i august. Kanskje høstvalper...?

Hvil i fred Gizmo

Rustadmoens Gizmo, seks år, ble avlivet mandag 25. april etter brått å ha fått lammelser lørdag 23. april,  - uten god prognose. Diagnose usikker, men tyder på ryggskade (brudd, prolaps eller forkalkning)
Gizmo var minste gutten i G-kullet, men vokste seg stor og glad. Han har hatt et godt liv og blir dypt savnet. Hvil i fred Gizmo - vår dypeste medfølelse til eier.

Til avl: Rustadmoens Kairo

Kairo er en flott hannhund - med mye pigment, fast rygg, korrekt kroppsbygning, herlig mentalitet, utmerket helse, solide nordisk/tyske avlslinjer og topp HD-indeks.
Han er utstilt med høy premiering, er HD/AA fri med beste status, er MH-testet, har bestått Funksjonsanalyse, har bestått Utholdenhetsprøve, og har blitt godkjent til avl av NSchK.

Se mer info på http://www.vitalhund.com og også under egen side her i menyen.

Kairo bor ikke hos oss, han lever lykkelig hos sin eier i Nord-Trøndelag.

2-april - BURSDAG!

Vi gratulerer G-kullet med seksårsdagen i dag!

Gero (Hero) sendte oss dette fine bildet på face, og får representere gjengen.

Lex og Nikki på by'n

Disse har blitt flinke til å urbanisere seg (og eierne sine)
Flott jobbet!

Utstilling Jømna 19. mars

Tre hunder fra Rustadmoen stilte ut på Jømna i dag for dommer Leif Vidar Belgen.

Leo (Nexus) kom helt fra Oslo, gikk nydelig med handler Kristin Karlsen og ble nr 2 i klassen med Excellent :)

Nikki og Orschi Kiera gikk også veldig fint i ringen - og fikk VG og ML.

Vi gratulerer!

Max brukshund :)

Rustadmoens Max er terrenggående, sterk og allsidig!

Verdens beste turkompis

😀  😀  😀

Bildet tatt av eier, Tromsø

Elvira 9 år!

2. mars 2016

Elvira fyller hele ni år i dag :)
Like leken, spretten, glad og frisk som før.
Litt mer grå i barten, men på blondiner synes det jo ikke så mye :)

44 fine valper har hun gitt oss - med en HD- og AA-statistikk som vi tror er helt unik.
Denne kraftige, lyse jenta som var eneste tispe i kullet sitt har oppfylt alle våre ønsker for en avlstispe. Vi er også veldig glade for å ha lovende arvtagere :)

Elvira har vært frisk hele livet.Hun preges lite av alderen og løper like fort som unghundene her - men kanskje ikke like lenge. Liker godt å finne seg en pinne, eller kanskje heller vedkubbe, og riktig kosetygge litt. Ikke den sunneste hobbyen, men hun får lov av og til :)

Dagen feires med litt ekstra godis, så klart. 
John Fjällner 03.04.2016 20:21

Nyeste kommentarer

18.10 | 11:28

Hei, vasket gulvet med Ajax gulv vask og gikk bort i fra bøtten for å hjelpe ...

15.08 | 17:46

Så søt❤️🤣😍😍😍😘😘😘😘😘🥰🥰🥰🥰😍😍😍😍😜😜😜😜😚😚😚😚🥳😇😇...

01.03 | 16:11

Ja det var nok en chodsky pes jeg hadde sett. Har dere den rasen tilgjengelig?

01.03 | 09:01

Ukjent rase for meg. Om du da ikke mener en chodsky pes? Det blir av og...